Aanstellen veiligheidscoördinator
Het college stelt een veiligheidscoördinator aan voor het ontwerp en de verwezenlijking van de verkaveling Hellegatstraat. De totale kostprijs hiervan bedraagt 1.125,30 euro incl. btw. Deze kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar. 
  
Brandkraan
Het college gaat akkoord met de kostenraming van Pidpa voor het plaatsen van een bovengrondse brandkraan op de hoek van de Binnenweg en de Bergstraat in Heist-centrum. De kosten worden geraamd op 1.766,32 euro. 
  
Subsidies Noord-Zuid
Heistse verenigingen die een activiteit opzetten rond Noord-Zuidthema’s kunnen hiervoor een gemeentelijke subsidie ontvangen als ze zich houden aan de voorwaarden van het subsidiereglement. In dit kader beslist het college, na positief advies van de Noord-Zuiddienst, om een toelage van 100 euro uit te keren aan vtbKultuur. Zij organiseren een presentatie over het project Rewbé in Mauretanië dat actief is op het gebied van gezondheidszorg en educatie. 
  
Kerkhof Heist-station
Op 9 december 2008 keurde de gemeenteraad de ereloonovereenkomst (addendum) goed voor het uitvoeren van verfraaiingswerken aan de kerkhoven in Heist-station, Grootlo en Hallaar. Ondertussen werd voorgesteld om een luifel te plaatsen op het kerkhof van Heist-station. Het college gaat hiermee akkoord en geeft het ontwerpbureau de opdracht om een aangepast inplantingsplan op te maken voor het kerkhof van Heist-station. Het effectief plaatsen van de luifel is voorzien voor 2019.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 20 januari 2015 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Maak plezier in de krokusvakantie!
De jeugddienst, sportdienst en Cultuurcentum Zwaneberg organiseren allerlei leuke activiteiten voor kinderen en jongeren in de krokusvakantie. Schrijf je tijdig in! Meer weten?

Vrijwilligers gezocht voor openhouden treinmuseum en water- en uitkijktoren

Kan je zelfstandig werken, kan je vlot met mensen overweg en wil je je soms op zondagnamiddag inzetten voor toerisme? Dan ben jij de geknipte kandidaat! Meer weten?

België voor beginners

Wat betekent de scheiding der machten? Wat zijn mijn rechten en vrijheden als burger? De cursus ‘België voor beginners’ wil op deze en andere vragen een verstaanbaar antwoord geven. Meer info?